Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

HotVac methode Lemmer, Friesland

WSC de Brekken te lemmer, Friesland maakt gebruik van de Hotvac methode. Met het Hotvac systeem zal het polyester van uw boot een sterkere structuur krijgen en droogt uw boot binnen no time.

Reduceer droogtijd met de Hotvac methode

Om uw boot te drogen gebruiken wij de Hotvac methode. Vroeger duurde het drogen van een schip langer omdat na het verwijderen van de gelcoat het schip op een natuurlijke wijze gedroogd werd in de buitenlucht. Dit kon zo twee jaar duren. Met de hotvac methode is de droogtijd gereduceerd van twee jaar naar drie á vijf weken (afhankelijk van de afmetingen van de boot en de kwaliteit van het laminaat). Hierna begint de behandeling met epoxy. Door de Osmose Hotvac behandeling kan de Osmose behandeling binnen zeven weken, vaak nog korter, uitgevoerd worden.

Hotvac Osmose behandeling, hoe werkt het

Met een Hotvac Osmose behandeling wordt de droogtijd gereduceerd, maar hoe werkt het precies? Zoals het in de naam Hotvac staat geschied het drogingsproces door hitte (Hot) en diep vacuüm (vac). Het proces gaat als volgt: Er worden rubberen matten onder diep vacuüm op het onderwaterschip aangebracht. Deze matten worden met een temperatuur van ongeveer 95º verwarmd. De combinatie van vacuüm en hitte zorgt ervoor dat het vocht (water en chemicaliën) in de vorm van damp het laminaat verlaat. Het systeem is 100% beveiligd met temperatuursensoren. In tegenstelling tot het oude droogproces waar het schip “buiten in de wind” uiteindelijk wel droog werd, worden tijdens dit proces ook de chemicaliën verwijderd.
                        

Voordelen van een Hotvac behandeling

Naast dat de droogtijd aanzienlijk wordt verkleind t.o.v. het drogen van het schip in de buitenlucht zijn er nog een aantal voordelen aan een Hotvac behandeling. Een bijkomend voordeel is dat de structuur van het polyester sterker wordt. Om de kwaliteit van het laminaat van uw boot te verhogen kunt u overwegen om extra epoxy glaslaminaat aan te brengen.