Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Osmose behandeling

zeilboot_schillenHet is geen overbodige luxe om zowel oude als nieuwe boten een osmose behandeling te geven als dit nodig is. Als u uw boot regelmatig controleert op osmose verschijnselen kunt u kleine osmose plekken snel repareren voordat ze groter worden.
Voordat de osmose experts van WSC de Brekken in Friesland aan de slag gaan met uw boot wordt uw boot grondig onderzocht. Heeft uw schip last van ‘wiking’ of gaat het om Osmose? Na grondig onderzoek gaan wij met de Osmose boot reparatie van uw schip aan de slag.

Osmose Polyester boot

Veel watersporters geven de voorkeur aan een boot van polyester. Polyester boten roesten niet en vragen nauwelijks onderhoud. Tevens zijn polyester boten licht en sterk, reden waarom met name motor- en zeilboten van polyester gemaakt zijn. Een polyester scheepsromp bestaat uit diverse in lagen geweven polyestervezels die geïmpregneerd zijn met polyesterhars. De gelcoat is de buitenste zichtbare op kleur gebrachte laag die 200Mu dik is. Als een polyester boot goed gebouwd is en behandeld wordt, heeft de polyester boot zelfs na een eventuele beschadiging van de romp een lange levensduur. Helaas kan er wel Osmose ontstaan op uw polyester boot.

Osmose behandeling Lemmer, Friesland – WSC de Brekken

WSC de Brekken te Lemmer, Friesland werkt al een aantal jaren met succes met de Hotvac methode. Samen met International Paint volledige zekerheid met de Gelshield methode. U krijgt bij ons vijf jaar garantie op professioneel aangebrachte Osmose behandelingen en preventie. Kortom het adres voor Osmose behandelingen in Friesland, Lemmer.

Onderzoek naar Osmose bij WCS de Brekken

osmose vocht meterAls men blaasjes op de romp constateert, is het raadzaam om onderzoek naar Osmose uit te voeren. Wij werken met een speciale vochtmeter om een indicatie over het vochtgehalte in het laminaat te verkrijgen. Tevens boren wij een conisch gaatje om vast te stellen of het vocht zuur is (de zuurgraad wordt gemeten).

Naar aanleiding van zo’n onderzoek kan men beoordelen of er in de toekomst blaasvorming kan optreden en of de romp dient te worden behandeld. Wanneer er geen vocht maar lucht in de blaasjes zit, is het probleem niet zo groot. Ook dan is weliswaar een aanpak op korte termijn gewenst, maar die is minder ingrijpend en kostbaar.

Osmose behandeling polyester boot Lemmer, Friesland

Voor een Hotvac Osmose behandeling verwijderen wij eerst de gelcoat, de dunne kleurlaag, door middel van het schillen met een schilmachine. Dit is een speciaal hiervoor ontwikkelde frees waarvan zeer nauwkeurig de diepte kan worden ingesteld zodat de juiste laagdikte wordt verwijderd.
Daarna wordt het onderwaterschip afgespoten om de ingekapselde zuren zoveel mogelijk te verwijderen.
Nu kan het droogproces met ons HotVac methode beginnen. Wanneer de romp droog is, worden de eventuele ruwe oneffenheden weggeschuurd.
Voordat begonnen wordt met het plamuren van de romp, wordt er eerst een hechtlaag aangebracht. Na het plamuren met een fijn korrelige epoxy-plamuur wordt er wederom geschuurd. Daarna kan begonnen worden met het aanbrengen van 5 lagen epoxy en tenslotte antifouling.

Onze werkwijze voor de Osmose Behandeling in Friesland

  1. Wij beginnen door eerst uw schip uit het water te halen uit onze haven (Jachthaven de Brekken te Lemmer)
  2. Zodra uw boot aan wal is spuiten wij de boot af en vervoeren wij het schip naar onze verwarmde hal.
  3. Nu dat de boot in onze verwarmde hal staat gaan wij het onderwaterschip schillen.
  4. Na het schillen gaan wij uw boot drogen d.m.v. HotVac methode.
  5. Als de boot goed droog is brengen wij een hechtlaag aan en plamuren wij de boot daar waar nodig is.
  6. Zodra stap 5 afgerond is gaan wij vijf lagen Gelshield Plus coating tot 300 Mu aanbrengen.
  7. De afwerking bestaat uit het aanbrengen van aangroeiwerende verf (antifouling).

Wij bieden gratis winterstalling aan op het buitenterrein voor onze klanten die hun boot door ons tegen osmose behandelen laten.